>> دیدنی های میلان :
میلان دومین شهر بزرگ ایتالیا است؛ ترکیبی است از ایتالیای امروز و دیروز؛ شهر تجّار و قلب اقتصادی ِ ایتالیا است و با اینکه در معماریش از سقفهای نارنجی خانههای ایتالیایی خبری نیست، ولی زیر پوست شهر میلان ظرافت و زیبایی و جنب و جوشی نهفته که خیلی زود خودش را نشان خواهد داد. میلان شهریست که منتهای احساسات آدم را بر میانگیزد، پر جنب و جوش است و شبهایش بسیار زنده و بیخواب است. میلان بهشت خرید، مد، ورزش، هنر و طراحان است همین باعث میشود سالانه گردشگران زیادی به تور میلان بروند.
>> کلیسای جامع میلان، دوئـُمو :
کلیسای جامع میلان، دوئـُمو، از معروفترینهای میلان است. کلیسای جامع میلان بینهایت عظیم و زیباست، سبکش گوتیک است و سنگ دیوارهایش مرمر؛ مرکز شهر است و از بامش تمام شهر را میتوان دید. اتاقهای اعتراف متعددی دارد که همیشه شلوغند. هزاران مجسمه برای این کلیسا ساخته شده، از مهمترینشان مجسمهی مریم مقدس است در بالاترین نقطهی آن. دوئـُمو چهارمین کلیسای بزرگ دنیاست و دیدار از نما، درون و بامش از سری ِ باید دیدهای شهر است. کلیسای جامع میلان (Milan Cathedral به ایتالیایی: Duomo di Milano-دوئومو میلان) نام کلیسای جامع شهر میلان واقع در میدان دلدوئومواست. این کلیسا میزبان تعدادی قدیس مومیاییشده است که مردم هر روز به دیدن آنها میآیند. دوئومو میلان یا همان کلیسای جامع که چهارمین کلیسای بزرگ دنیا و بعد از کلیسای سنت پیترز باسیلیکا در رم، بزرگترین کلیسا در ایتالیا است، در میدان «دِل دوئومو» در شهر میلان واقع شده است. کلیسای جامع میلان بهواسطهی اهمیتش در ترویج مسیحیت، ایفای نقشی عمده در استحکام اعتقادات و سنن کاتولیکها، آلات قدیمی موسیقی بینظیر و معماری گوتیک شگفتانگیز آن، مورد توجه معماران، نقاشان، موسیقیدانها و جهانگردان، بویژه با عقاید مذهبی است. معماری خیره کننده کلیسای جامع میلان الهام بخش بسیاری از دانشجویان معماری در دنیا است. شنیدن داستانهای عجیب و شاید باورنکردنی از مراحل ساخت آن، از لذتهای معماران آینده در دانشکدههای معماری ایتالیا است. معماری خیرهکنندهی آن، مرجع بسیاری از دانشجویان معماری در دنیا است و شنیدن داستانهای عجیب و شاید باورنکردنی از مراحل ساخت آن، از لذتهای معماران آینده در دانشکدههای معماری ایتالیا است که سالانه معماران زیادی به تور میلان می آیند. این کلیسا بعد از کلیسای جامع سویل در اسپانیا، بزرگترین کلیسا با معماری گوتیک در جهان است. آنچه در این کلیسا بیشتر به چشم میآید، بهجز نمای بیرونی آن، معماری بینظیر داخلی و تزیینات آن است که هر بینندهای را مسحور میکند. از این جمله، پنجرههای بلند این کلیسا است که با نقاشیهای رنگی با مضمون داستانهایی از پیامبران مزین شده است. این پنجرهها که در هر سوی کلیسا رابط نور بیرونی و تاریکی محوطهی داخلی هستند، در طول روز با توجه به جهت تابش نور خورشید، بخشهایی از کلیسا را پر از رنگ میکنند و به شکوه این بنای عظیم هنری میافزایند.وقتی نورهای آبی، قرمز، زرد و سبز روی مجسمههای چندصد سالهی کلیسا پاشیده میشود، چیزی بهجز تحسین هنر معماران ایتالیایی نمیتوان بر زبان آورد.اما این کلیسا نکتهای متفاوت از دیگر کلیساها دارد؛ مومیاییهای آن. در کلیسای جامع میلان، مومیایی تعدادی از پاپها که برخی بهعنوان قدیس لقب گرفتهاند، در تابوتهایی شیشهیی نگهداری میشوند. این مومیاییها در یک بخش مشخص از کلیسا در معرض دید عموم قرار دارند. بازدیدکنندگان آنها را میبینند و با نذر شمع، از آنها رسیدن به خواستههایشان را طلب میکنند. دیدن چهرههای نقرهیی این مردان مومیاییشده، تجربهای عجیب برای بازدیدکنندگان در تور میلان است و چند دقیقهای وقت از هر بازدیدکننده میگیرد.
>> گالریا میلان :
گالریا میلان درست کنار میدان دومئو که یکی از معروفتین و زیباترین میادین شهر میلان محسوب میشود گالری ویتوریو امانوئل قرار دارد(Galleria Vittorio Emanuelr II) .اینجا در واقع یک بازار است.اما بازار نه از نوعی که در خیال ما میگنجد بلکه مرکز خریدی سرپوشیده که مخصوص از ما بهتران است.اینجا مرکز مد و ثروت میلان محسوب میشود.محل رفت و آمد دائمی افراد صاحب نظر در زمینه مد و لباس.محل خرید شیک پوشان دنیا از بازار مد میلان.پاتوق ثروتمندان و افراد کلاس بالای شهر میلان و صد البته پاتوق توریستهای تور میلان مشتاق دیدنیهای میلان. این بازار در بین مردم شهر به گالریا مشهور شده است که به افتخار اولین پادشاه ایتالیای یکپارچه "ویکتور امانوئل دوم" نام گرفته است.طراحی این مجموعه زیبا در سال 1861 به وسیله ژوزپه منگونی(Guisseppe Mangoni) انجام شد و ساختمان بین سالهای 1865 و 1877 ساخته گشت.بازر به سبک نئوکلاسیک نزدیک به باروک ساخته شده است.سقف آن از شیشه و چدن است که کف آن با موزاییکهای رنگی کوچک پوشانده شده است.موزاییکهای رنگی در اشکال متنوع و زیبا با طرحهای مدرن و کلاسیک زمین این بازار را به طرز باشکوهی آراسته کرده اند.هرطرف آن طرحی و رنگی و نقشی به جا مانده از سالهای سال پیش است که افسانه ها و اسطوره های رومی را در خود جای داده است.این مکان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان با سقف شیشه ای است.ارتفاع گنبد مدور آن 47 متر از سطح زمین است که دورتادور آن با نقاشیها و سمبلهایی از خانواده های قدیمی و سرشناس میلان پر شده.این مکان اولین جایی بود در شهر که لامپهای برقی در آن جای چراغهای نفت سوز و مومی را گرفت.در طول این گالری زیبا ده ها مغازه با برندهای معتبر جهانی-کافه های شیک و رستورانهای قدیمی با دکورهای آنتیک قرار دارد.برای توریستها راه رفتن در این فضای شاعرانه و دیدن ویترینهای زیبای مغازه ها و مردمان خوش تیپ و آراسته میلانی جذابیت زیادی دارد.خصوصا عصرها که اینجا پاتوق روشنفکرها و نویسنده هاو شاعران و هنرمندانی که از تاتر میلان پیاده به اینجا رسیده اند هم میشود. میدان دومئو درست روبروی گالریا است که کلیسای مشهور دومئو هم در آن واقع شده.جلوی میدان صدها گردشگر تور میلان سرگرم تفریح هستند که لابلای آنها هم صدها کبوتر زیبا در حال پرواز.تنها مشتی دانه کافیست تا ده ها تن از آنها را به سمت شما بکشاند تا از سروکولتان بالا روند و مهربانانه با بالهای لطیفشان صورتتان را نوازش دهند و نوک بر سرانگتان شما زنند و در آغوش شما جای گیرند.تجربه ای کیف آلود و بینظیر که باید حتما ان را از نزدیک لمس کنید.
>> قلعه Sforzesco میلان :
قلعه Sforzesco است که به نوعی مهمترین نماد شهر محسوب میشود.سال 1368 این بنا به عنوان محل سکونت خاندان اشرافی و بسیار معتبر و بانفوذ میلانی به نام Viscontis احداث میشود.بعدها خانواده اسفورزی که داماد خاندان ویسکونتی بودند ساکنان این قصر شده و دستی به سروروی اینجا کشیده و به نام خودشان قصر را بالا میکشند.به همین دلیل بنای قصر در بخشی معماری رونسانس و در بخشی دیگر معماری گوتیک دارد.در زمان احاطه دولت اسپانیا بر این شهر دیوارهایی دور آن کشیده میشود که بعدها توسط موسیلینی دیوارها حذف میگردند. در دوره ای این قصر محل سکونت لردهای پولدار بود اما دوره ای هم اینجا تبدیل به مقر نظامی و قلعه حفاظتی شهر میلان شد. خاندان اسفورزی مردمانی هنردوست و هنرمند پرور بودند و به فرهنگ توجه خاصی نشان میدادند.همینها بودن که لئوناردو را از فلورانس به اینجا دعوت کرده و در همین کاخ برای او یک آتلیه هنری فراهم کردند تا با خاطری آسوده به خلق آثارش بپردازد.علاوه بر لئوناردو هنرمندان بزرگ دیگری هم بودند که در این کاخ ساکن شدند و با حمایت خانواده اسفورزی به فعالیتهای هنریشان پرداختند.شاید اگر این خاندان نبود امروز رد پای لئوناردو داوینچی در شهر میلان تا به این حد پررنگ نمینمود.
>> امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید.
در صورت نیاز به هر گونه راهنمایی در خصوص سفر به میلان و اخذ ویزای شینگن با ما تماس بگیرید.